Selecteer een pagina

Realisatie Kompas

Ben je klaar met plannen die blijven steken in dromen? En klaar voor het waarmaken van die dromen?

 

 

 

 

 

Waar sta je? Ik loop graag met je mee!

Realisatie Kompas
Eén methode: vier pijlers

Een project is een droom met een deadline

Denken en daarna doen, zodat het wel lukt

Bij projecten en projectmatig werken denk je al snel aan grote bedrijven, lange trajecten en dikke documenten.
Maar dat hoeft helemaal niet.

Projectmatig werken is een manier van werken om gestructureerd met een plan aan de slag te gaan.
Projectmatig werken is als een gereedschapskist met daarin de tools die je kunnen helpen om nu echt stappen te zetten en jouw doel werkelijkheid te laten worden. In de kist zitten ook tools van Lean (Six Sigma) en adviesvaardigheden. Samen kijken we wat jij uit de kist kunt gebruiken. De hamer en de zaag als hulpmiddelen om jouw droomkast te bouwen.

Grootse plannen zijn mooi, maar kunnen er ook voor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet.
Soms zijn ook de basics niet duidelijk, zoals einddoel en tijdspad. In dat geval gaan we eerst een paar uurtjes zitten om helderheid te krijgen in waar je nu staat en waar je naartoe wilt. Zodat je weer weet waar je voor wilt gaan en de richting duidelijk is.

De methode, die ik hanteer, beschrijft de weg van droom naar het feestelijke moment dat die droom werkelijkheid is geworden. Voor mij zit er een logische volgorde in het bewandelen van deze weg. Het gaat van richting, naar doelstelling en vervolgens naar strategie en uitvoering. De methode noem ik Realisatie Kompas en de onderdelen van de weg, de vier pijlers.
Misschien is het voor jou lastig om te bepalen welke pijler nu bij jou past.
Daar help ik je bij. In gesprek met mij is dat voor mij snel duidelijk.

Wat wil jij realiseren? Een aantal voorbeelden:

– Een product zoals een boek, een schommel, een app.

– Een event zoals een congres, een themadag, een proeverij.

– Een verandering zoals een nieuwe manier van werken, een nieuwe dienst.

In feite maakt het niet veel uit, als het maar uniek is, er meerdere mensen bij betrokken zijn en planmatig kan worden aangepakt. En als dat nog niet duidelijk is, dan kunnen we aan de slag om daar richting in te krijgen.

Richting

Als alles leuk en belangrijk is, hoe ga je dan ooit wat afkrijgen? Samen kijken we naar waar jij nu staat en wat jij wilt bereiken. Hoe scherper dat wat jij belangrijk vindt, hoe duidelijker de richting en daarmee jouw focus.

lees meer

Kern

Welke resultaat wil je bereiken? Hoe ziet het eruit? En hoe juist niet? Wie zijn betrokken en wat moet er gebeuren? Samen maken we een overzicht om snel tot de hoofdlijnen en de kern te komen.

Lees meer

Strategie

Wat is er nodig om jouw resultaat werkelijkheid te laten worden? Hoe houd je grip op het project en geef je sturing? Samen kijken we naar de elementen die daarbij van belang zijn.

Lees meer

Mentoring

Deze pijler noem ik mentoring. Juist nu kun je waarschijnlijk wel een steun in de rug gebruiken om het vuurtje brandend te houden en om hobbels aan te kaarten waar je tegen aanloopt bij de uitvoering

Lees meer