Selecteer een pagina

Mentoring

Recht op je doel af met mijn begeleiding

 

Je hebt nu duidelijkheid over de richting en vorm van jouw project. Je bent bezig om stappen te zetten. Je zit vol energie en inspiratie. De truc is nu om het vuurtje brandend te houden. Om daarin jouw eigen leiderschap vast te houden en niet te vervallen in de waan van de dag en je juist te laten leiden door de dagelijkse activiteiten. Ook daar kan ik je bij helpen.

  • Met een wekelijks telefonisch gesprek help ik je scherp te blijven en overzicht te behouden, zodat je op tijd de juiste stappen kunt zetten. Bovendien bespreken we de aanpak van activiteiten en afspraken, zodat je ook daarin leiderschap pakt.
  • Naast de wekelijkse afspraak, hebben we tussentijds contact wanneer nodig. Je mag mij altijd mailen als er iets is waarover je wilt overleggen.
  • Bovendien plannen we eens per kwartaal een dagdeel om stil te staan bij het grotere geheel, bij de grote lijnen. Om met Stephan Covey te spreken: we scherpen de zaag. Past het project nog bij het doel en bij de ontwikkelingen in het bedrijf? Is bijsturen nodig of moet zelfs de koers worden gewijzigd?

Welk issue wanneer aan bod komt hangt samen met de zaken waar jij op dat moment tegenaan loopt. Dat kan gaan over het voorbereiden van een ingewikkeld gesprek, over de belangrijkste activiteiten in jouw week of de indeling van het proces. Het zijn de onderwerpen waar jij op dat moment behoefte aan hebt.

 

Wat levert het je op?

Door wekelijks te evalueren, sta je steeds stil bij de stap die je op dat moment wilt zetten en bouw je gericht aan wat je wilt bereiken. De kluwen aan gedachten en acties wordt elke week ontrafeld.

Daardoor:

  • Is de kern van de lopende zaken en knelpunten snel zichtbaar en blijkt het vaak minder ingewikkeld te zijn dan gedacht.
  • Weet je wat je wilt doen, wat op dat moment past en bovendien hoe je het wilt aanpakken.
  • Houd je focus en neem je consistente acties.
  • Gebruik je modellen en technieken die je kunnen helpen om zaken te versnellen, versimpelen of verduidelijken. Geen standaard gebruik van tools, maar alleen de tools die op dat moment en bij jouw aanpak passen.
  • Bereid je jouw gesprekken zorgvuldig voor, waardoor je de structuur en regie in gesprekken kunt houden en ze je meer opleveren.

Al met al bespaard dit je een hoop tijd en geld. En natuurlijk is de praktijk weerbarstig, maar door de bewuste en gestructureerde aanpak, word je minder verrast door onverwachte gebeurtenissen. Je kunt ook makkelijker bijsturen.

Het levert je echter niet alleen geld en tijd op, maar geeft je bovendien rust. Ook niet onbelangrijk.

Kosten: € 70 per uur ex BTW
Alleen in combinatie met andere pijlers of meerdere uren

Als ondernemer in technologie houd ik mij het liefst bezig met bijzondere klussen binnenhalen en realiseren; niet met planningen, projectplannen en brandjes blussen. Plannen is niet mijn kracht. In ons wekelijkse gesprek zetten Tanja en ik alle actiepunten op een rij. Kluwen planningsvraagstukken trekken we direct uit elkaar en lossen we op, zodat ik de week met frisse energie kan beginnen.”

Menno Schellekens

Eigenaar, Schellekens Analytics & Consulting